HeartCore Leadership 

For nogle år siden kom jeg til at tænke på, at tænk nu hvis det var naturlig tænkning for enhver indehaver af en virksomhed eller for den administrerende direktør at tænke “den her virksomhed skal bidrage til medarbejdernes gode helbred”.

Altså ikke blot agere ud fra en betragtning af, at arbejdet i virksomheden i hvert fald ikke gjorde, at de fik et dårligere helbred, nej, rent faktisk agere ud fra, at det skulle give medarbejderne et bedre helbred.

Den tanke har forfulgt mig siden, og mine tanker kredser igen og igen om, hvordan vi kan få et større antal topledere til at tænke på den måde. At få dem til at være lidt gammeldags og agere med større omsorg og medmenneskelighed.

Som det er i skrivende stund, synes jeg det står skidt til. Jeg synes for mange er for pressede, og kynismen har derfor vundet frem. Der er for mange der bliver syge af at gå på arbejde, og det må vi gøre noget ved, så vi afleverer et andet arbejdsmarked til vores børn, end det der er der nu.

Derfor er jeg igang med at udvikle et seminar, som jeg har valgt at kalde HeartCore Leadership. Jeg er blevet inspireret til navnet af bogen “HeartCore – tanker om ledelse”, som den tidligere adm. direktør for Novo Nordisk Mads Øvlisen har skrevet i samarbejde med Mikael Rauno Lindholm.

Bogen gjorde et meget stort indtryk på mig, og jeg er meget forundret over, at jeg er dybt overrasket over og derfor nysgerrig på, hvorfor tanken om den tredobbelte bundlinje ikke i endnu højere grad har gået sin sejrsgang verden over. Men frem for alt i Danmark.

Jeg er helt overbevist om, at vi med generation Y´s avancement til ledelsesgangene og med de sidste års øgede fokus på iværksætteri kommer til at opleve, at en forandret måde at være leder på vil vinde frem. En måde hvor de menneskelige kvaliteter igen får den rette plads.

Det giver ingen mening at bebrejde nogen, at det gik som det gik. Men jeg mener vi vil komme til at bebrejde os selv, hvis vi ikke giver mennesket den plads, som det skal have, og istedet overlader det hele til robotter, kunstig intelligens og algoritmer.

Så det er for at give de mennesker, som er enige med mig i den betragtning, et udviklingsrum, at jeg hen over efteråret 2017 arbejder med udviklingen af HeartCore Leadership, og får hjælp til dette af en række virkeligt dygtige mennesker.